Hírlevél
Visszahívást Kérek



Ajánlatot Kérek

Jelentkezés

Partnereink






 

2012. június 27-én a BDO AKADÉMIA szervezésében az új Munka Törvénykönyve kapcsán munkaügyi szemináriumot szervezünk, melynek meghívott előadója lesz dr. Pál Lajos ügyvéd is, aki a jelenleg érvényben lévő és az új Munka Törvénykönyve előkészítésében is részt vett. A rendezvény helyszíne a BDO Magyarország konferencia terme (Laurus Irodaházak,1103 Budapest, Kőér u.2/a. ), a részvételi díj 22.500,- Ft + áfa, mely tartalmazza a kávé és a frissítők, valamint a szenvicsebéd árát is.


TOVÁBBI INFO és JELENTKEZÉS itt >>>

 
 

Az utóbbi években már megszokhattuk, hogy évente többször, szinte már menetrendszerűen változtatták a Munka Törvénykönyvét, a jogszabályt a csomagban történő módosítások sorozata jellemezte. Az új Munka Törvénykönyve az eddigiek folytatását vetíti elő, azzal, hogy deklarálja hogy a törvényhez kapcsolódó módosító és átmeneti rendelkezésekről külön törvény rendelkezik majd.

A parlament a napokban tárgyalja egyrészt a már elfogadott, kihirdetett, de még nem hatályos törvény módosításait (sic!) és jó eséllyel ezzel egy kalap alatt elfogadja az átmeneti rendelkezéseket is. Szóval, aki eddig nem költött szakkönyvre, konferenciára ne bánkodjon, mert várhatóak kisebb nagyobb változások a törvényben.

 
 

Sok mindent el lehet mondani a napjaink törvényhozási gyakorlatáról, ugyanakkor egyet nem, hogy unalmas. Persze az is igaz, hogy „aki szereti a kolbászt és tiszteli a törvényeket, az ne kérdezze, hogy készülnek”.

 
 

Ritka manapság a jó vendéglátás! Ezt talán a munkaügyi hatóság is így véli, hiszen az idén, a kapacitása döntő többségét a visszatérő látogatásoknak szánja. A munkaügyi ellenőrzések 2012. évi irányelvei rögzítik, hogy a jogerőre emelkedett határozatok 80%-ánál történjen meg az utóellenőrzés. Ha korábban olyan „költségkímélő foglalkoztatási formákat” is kipróbáltunk, mint a bejelentés nélküli foglalkoztatás, vagy a papírformát nélkülöző munkaszerződés, akkor biztosan benéznek hozzánk. A gondot, csak az okozhatja számunkra, hogy itt nem a vendég fizet!

Ha már a „fizetés”-nél tartunk, érdemes kiemelni, hogy a munkaügyi hatóság 2012-ben kiemelten fogja vizsgálni a fizetéseket. A bejelentés és munkaszerződés nélküli foglalkoztatás mellett, a munkabérek védelmére vonatkozó jogszabályi garanciák ellenőrzése is cél az idei évben.

 
 

Ön mint a gazdasági, illetve munkaügy területén dolgozó szakember bizonyára tudja, hogy 2012-től sok változás lépett életbe a munkabérek után fizetendő terhek számításában, valamint az új Mt. kapcsán még több újdonság várható. Ennek kapcsán 7  előadó 7 témában tart előadást 2012. március 28-án a Béke Hotelben. Többek között választ kap az alábbi kérdésekre: Mit kell tudni a járulékok és adók alakulásáról, hogy elkerüljük a ránk leselkedő csapdákat? Melyek a nyugdíjazással kapcsolatos legfontosabb kérdések? Mire készüljön fel, ha munkabérrel kapcsolatos munkaügyi ellenőrzés fenyegeti cégét?

 

JELENTKEZÉS ÉS TOVÁBBI INFO itt >>>

 
 

A BDO Magyarország Személyzeti Tanácsadás üzletágának szervezésében került megrendezésre a "Lásson tisztán az új Munka Törvénykönyve kapcsán" c. munkaügyi szeminárium. A BDO munkatársai mellett a rendezvény vendég előadója Dr. Ember Alex PhD. egyetemi adjunktus volt, aki a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kar Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékének oktatója és praktizáló ügyvéd.

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy megkezdtük az új Munka Törvénykönyve kapcsán a vállalati munkaügyi felkészítőinket!

 

AJANLATKÉRÉS ITT >>>

 
 

2012. március 6-án a Milton Kft. szervezésében kerül megrendezésre az új Munka Törvénykönyvéről szóló rendezvény, melynek helyszíne Székesfehérvár. A rendezvényen Dr. Horváth István PhD. egyetemi docens (ELTE) és Sipőczné Dr. Tánczos Rita bíró (Fővárosi Törvényszék) mellett a BDO Magyarország is képviselteti magát.

 

JELENTKEZÉS ÉS TOVÁBBI INFO itt >>>

 
 

A BDO Magyarország februári HR hírlevelében az adómentes kockázati élet és baleseti biztosításokról, a vezetők képzéséről, bérkompenzációs tévhitekről valamint az induló TÁMOP 2.1.3 keretében megvalósítható vállalati képzési és fejlesztési lehetőségekről írunk.

 

 

A HR HÍRLEVÉL ITT LETÖLTHETŐ >>>

 
 

A BDO Magyarország Személyzeti Tanácsadás üzletágának szervezésében került megrendezésre a "Lásson tisztán az új Munka Törvénykönyve kapcsán" c. munkaügyi szeminárium. A BDO munkatársai mellett a rendezvény vendég előadója Dr. Ember Alex PhD. egyetemi adjunktus volt, aki a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kar Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékének oktatója és praktizáló ügyvéd.

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy megkezdtük az új Munka Törvénykönyve kapcsán a vállalati munkaügyi felkészítőinket!

 

AJANLATKÉRÉS ITT >>>

 
 

Hosszú idő óta az egyik legtöbb fejtörést a bérkompenzációs kötelezettségek munkaadói értelmezése jelenti a szakma számára. Pontosan erre való tekintettel gyűjtöttük össze az öt leggyakoribb bérkompenzációhoz kapcsolódó tévhitet.

 
 

Ahogy Golyófogó Tóni mondta a Blöff-ben, a matekon múlik minden, mennyi az annyi?! Nos, a 299/2011. (XII. 22.) Kormányrendelet megmondja, hogy mennyi az annyi. A Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény 17.§ (1) bekezdés c) pontja értelmében a Kormány külön rendeletben határozza meg a bruttó 300.000 Ft alatti munkabérek nettó értékének megőrzéséhez szükséges munkabéremelés elvárt mértékét. Végül a Kormányrendelet 300.000 Ft helyett 216 805 Ft  havi munkabérig rendelkezett a bérkompenzációs elvárásokról.

 

KORMÁNYRENDELET SZÖVEGE ITT >>>

 
 

Abban egyetérthetünk, hogy hosszú idő után az egyik legtöbb fejtörést a bérkompenzációs kötelezettségek munkaadói értelmezése jelenti a szakma számára. Adott egy 4 (és fél) paragrafusból álló Kormányrendelet és hozzá egy tizenhatoldalas' magyarázat. Sokaknak kezd összeállni a kép, melyhez a megerősítést a Milton Bérkompenzáció témájában szervezett 2012. február 16-i rendezvénye adhatja. Mivel a bérkompenzáció témájában kifejezetten elenyésző számú rendezvény érhető el, jó szívvel ajánlom az érdeklődők figyelmébe.

 

TOVÁBBI INFO itt >>>

 
 

Igazi fekete éve volt 2011 azoknak, akik rajonganak a törvényileg elrendelt hosszú hétvégékért. Tavaly ugyanis csupán két ilyen, munkanap-áthelyezéssel járó nap volt: a keddre eső március 15-i és a szintén keddi november elseje előtti hétfő. Hosszú hétvégék szempontjából igazán nyerőnek ígérkezik 2012, a tavalyi kettő helyett ugyanis idén öt ilyen is akad.

 

A cikk folytatása a BDOCOMMENT.BLOG.HU-n >>>

 
 

Holnap az Adónavigátor szervezésében, a Lurdy Házban kerül megrendezésre az új Munka Törvénykönyvéről szóló konferencia, melyen mi is ott leszünk.


TOVÁBBI INFO itt >>>

 
Munkaügyi segédlet
Sajtómegjelenések
Publikációk
Figyelemfelhívás

NAV ellenőrzési irányelvei (2011)

Részletek >>

 

Változik a FEOR jövőre (2011)

 

Részletek >>>

 

OMMF ellenőrzési irányelvei (2010)

Részletek >>>

 

APEH ellenőrzési irányelvei (2010)

külön kiemelve a foglalkoztatásra vonatkozó ellenőrzési területek

Részletek >>

 

Kapcsolat

BDO Magyarország HR Kft.
1103 Budapest, Kőér u. 2/A.
adószám: 14090358-4-42
telefon: 06-1-235-30-10
 
Máriás Attila
vezető munkaügyi tanácsadó
attila.marias@bdo.hu
 
Jamniczky Andrea
HR partner, ügyvezető
andrea.jamniczky@bdo.hu